Kulture

95 vjet më parë, më 28 korrik 1922, duke përdorur instrumentin e njohur dokësor diplomatik të “échange de lettres” (Foto)

AMARCORD

95 vjet më parë, më 28 korrik 1922, duke përdorur instrumentin e njohur dokësor diplomatik të “échange de lettres”, Shtetet e Bashkuara të Amerikës njoftonin Qeverinë shqiptare se “merrnin parasysh vijimësinë e suksesshme të një qeverie kombëtare shqiptare” dhe se për pasojë sillnin njohjen e tyre formale diplomatike dhe vullnetin e mirë për të çelur përfaqësitë përkatëse.

95 vjet marrëdhënie dhe megjithë furtunat e hidhura të shekullit që kemi lënë pas, asnjë rrudhë, por vetëm bashkëpunim i përkorë!

Fotografia e Edi Rama

Më shumë

Artikuj të ngjashëm