Laheni çdo ditë? Ky Pas lajm do ju habis

Shumë prej nesh e nisin një ditë të re si duke bërë një dush dhe duke u freskuar.

Por, sipas kërkimeve shkencore kjo nuk është një gjë e mirë për trupin tonë.

Qendra Gjenetike Shkencore në Universitetin e Utah në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, njofton se dushi shumë i shpeshtë mund t’i dëmtojë mikrobakteret e dobishme të cilat jetojnë në trupin tonë.

Këto mikroorganizma e ndihmojnë trupin tonë të shkatërrojë e viruset dhe bakteret e përditshme, të dëmshme.

Gjithashtu, në këtë studim thuhet se njerëzit të cilët jetojnë në fshatra apo zona të largëta dhe nuk bëjnë dushe të shpeshta janë më të mbrojtur kundër shumë virueseve të ndryshme.