Lajme

Cunami në Danimarkë, ka të zhdukur

Përveq 4 që janë të humbur, 9 të tjerë janë të lënduar, ku 2 prej tyre janë më rëndë.

Termeti prej 4 shkallë Rihteri e ka goditur Kopenhagenin, ku i ka përmbytur shumë fshatra, dhe sipas informacioneve të fundit 4 persona po llogariten si të humbur.

Instituti seizmiologjik i Danimarkës GEUS, ka vërtetuar sot se termeti që ka ndodhur në orët e vona të së shtunës, afër fshatit Nuugaatsiaq, ku ka dëmtuar 11 ndërtesa.

Televizioni shtetëror i Greenlandës, ka lajmëruar se policia ka evakuuar 40 persona nga Nuugaatsiqi. Përveq që 4 kanë humbur, 9 janë të lënduar.

Ekspertët kanë dëshmuar se tërmeti ka qenë shkaktar për cunamin e fundit që ka ndodhur në Danimarkë

Show More

Related Articles