KuzhinaTe gjitha

Disa përdorime të gjethes së dafinës

Udhëzimet

Një kuzhinier i mirë e di sekretin e një supë të shijshme apo një tave peshku! Një gjethe dafine !

Nëse deri sot këto gjethe aromatizuese i përdorni vetëm për t’i shtuar shijen ushqimeve të ndryshme, pasi të mësoni përdorimet alternative të saj, jemi të sigurtë që në shtëpinë tuaj nuk do të mungojë kurrë kjo bimë.

Veç në kuzhinë, kjo bimë gjen shumë përdorime të tjera e ju do të përfitonit prej saj edhe nëse e digjni.

Djegia e gjethës së dfdinës prodhon një efekt qetësues, psikodelik.

Nëse ndiheni të përgjumur, kjo gjethe dot’iu zgjojë dhe do t’iu largojë lodhjen.

Kur digjet, aroma e dafinës ndihmon gjithashtu në pastrimin e rrugëve të frymëmarrjes. Veç kësaj, aroma e fortë që lëshon kjo bimë kur digjet, do të largojë te gjitha insektet nga shtëpia juaj.

Përdorimi i produkteve kemikale mund të jetë i dëmshëm jo vetëm për shëndetin tuaj, ndaj kjo është mënyra më e mirë natyrale për te shpëtuar nga insektet që shfaqen herë pas here.

Dafina nuk është e vetmja bimë që mund të përdoret për ketë qëllim pasi erëza të tjera të freskëta si mentja apo nenexhiku mund të kryejnë të njëjtin funksion.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

Lexoni edhe...

Close
%d bloggers like this: