Politike

Edi Rama: Forumi Ekonomik Botëror publikon të dhënat globale për Turizmin

KUSH GËNJEN? (12)

Forumi Ekonomik Botëror publikon të dhënat globale për Turizmin.

Ja të dhënat për Shqipërinë:

Shqipëria është rritur me 8 pozicione në indeksin e konkurrueshmërisë globale për udhëtimin dhe turizmin duke u renditur edhe në 15 vendet me përmirësimin më të madh krahasuar me vitin 2015.

Indikatorët e vlerësuar:

“Mbrojtje dhe siguri” përmirësim me +24 pozicione duke lënë pas të gjitha vendet e rajonit;

“Prioritizimi Udhëtimeve dhe Turizmit” rritje me + 31 vende ndikuar kryesisht nga Qeverisja e industrisë së udhëtimit e turizmit si edhe efektiviteti i marketingut dhe brandimit;

“Burime Njerëzore dhe Tregu i Punës” përmirësim me +17 vende
“Konkurrueshmëria në Çmime” + 10 vende ndërsa “pariteti i fuqisë blerëse PPP” +14 vende;

“Qëndrueshmëria e mjedisit”: përmirësimet e ndjeshme në rregullimin e mjedisit kanë rritur me 37 vende pocicionin ndërkombëtar të Shipërisë;

“Infrastruktura tokësore dhe portuale” + 15 vende; “përmirësimi i infrastrukturës portuale” + 17 vende; “përmirësimi në rrjetin e transportit rrugor” + 11 vende; “Cilësia e rrugëve” + 6 vende?

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: