Kuriozitete

Ja sa informacion mund të mbajë truri i njeriut

Shkencëtarët të cilët kanë matur kapacitetin e ruajtjes së sinapsave lidhjet e trurit të cilat janë përgjegjëse për ruajtjen e kujtimeve zbulojnë se ruri i njeriut e ka kapacitetin dhjetëfish më të madh sesa që ishte supozuar më parë dhe mund të ruaj 4.7 miliardë libra.

Gjithashtu shkencëtarët kanë zbuluar se, mesatarisht, një sinapsë mund të ruaj rreth 4.7 bit të informacioneve. Kjo do të thotë se truri i njeriut e ka kapacitetin e një petabiti apo 1,000,000,000,000,000 bitëve.

Një petabit është njëjtë sikurse 20 milionë sirtarë të mbushur me tekste, 13.3 vite të incizimeve HD, 4.7 miliardë libra apo 670 milionë faqe uebi.

Sa i përket këtij zbulimi, profesori Terry Sejnowski nga Salk Institute for Biological Studies, ka thënë se ky zbulim është historik në fushën e neuroshkencës.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: