Kuriozitete

Ja si kanë ndryshuar kufijtë (Video)

Magazine Business Insider ka publikuar një video me animacion e cila ilustron ndryshimet në hartën e Evropës.

Në Luftën e Parë Botërore e cila ka zgjatur nga viti 1914 deri më 1919, kanë marrë pjesë 32 kombe. Këto konflikte kanë transformuar në mënyrë drastike kufijtë, dhe kanë ndryshuar hartën e Evropës.

Perandoria Austro-hungareze ishte e ndarë në Austri, Hungari, Çekosllovaki dhe Jugosllavi, kurse pas rënies së Perandorisë Osmane u krijua edhe Turqia. Gjermania ka humbur një pjesë të madhe të territorit përtej kufijve të Evropës.

Show More

Related Articles

Check Also

Close