Kuriozitete

Ju duket sikur bini nga lartë kur jeni në gjumë…

Një studim i ‘Mayo Clinic’ ka kërkuar të gjejë shkaqet, duke zbuluar se ky fenomen prek 7 persona nga 10 të tillë.

Motivi? Kjo ka të bëjë me relaksimin e muskujve dhe mendjes. Fenomeni është e lidhur me fazën Rem, që provokon ndjesinë e rënies së lirë që përjetojmë në gjumë.

Shkaqet? E para ka të bëjë më ankthin, stresin dhe mbi të gjitha me lodhjen. Duke fjetur pak, rritet fenomeni i përjetimit të anktheve të tilla.

Show More

Related Articles