Opinion

Ka njerëz që nuk e duan “Bashkimin Kombëtar”

Turqit deklarojnë se Kosova është Turqi. Ndërsa ne Shqipëtarët edhe pse “një gjuhë, një gjak dhe një Komb” nuk kemi guxim të bejmë deklarata të tilla, pasi me këto deklarata shkelim harten e Atlantikut dhe të Drejtat e Bashkimit Europian.

Propaganda Turke po ua zë syt Shqipëtarve.

Sa kolegje Turke kemi në Shqipëri? Unë them se shumë.

A janë këto një rrezik për vendin? Unë them se po.

Kush i financon këto kolegje?! Donatorët janë Turq apo Islam?! A janë këto kolegje po me të njejtat tekste shkollore!? Predikohen nxitje, urrejtje fetare për figurën e Gjergj Kastrijot Skënderbeut dhe të Nënë Terezës?! Cili është roli i shtetit në këto institucione?! A janë në kontroll të plot nga shteti për zhvillimin dhe ushtrimin e këtyre aktiviteteve?!

Të them të drejtën unë kam frik nga radikalizmi që po ngrihet në Shqipëri. Ne s’duhet të krijojm një shoqëri të mbyllur dhe patriarkale. Kjo sigurisht që na mban jashtë rrethit të BE -së!!!

Atë perçe turpi që s’na e vunë dot për pesqind vjet me pahir, jemi ne sot që po e vëmë me dëshirë!!!

Kur do t’a beni bashkimin e trojeve Shqipëtare?! Kur Kosova të jetë bërë “Kosovistan” dhe Shqipëtarët t’i quajnë “Arnautët e Turqisë së madhe?!!!

Dritan Abazaj

Më shumë

Artikuj të ngjashëm