Lajme

Kujdes! Ky lloj ushqimi shkakton disa sëmundje

Makaronat noodles, shihen si një zgjidhje perfekte pasi gatuhen brenda pak minutave dhe të gjithë i përdorim shumë shpesh.

Dr. B. Kuo realizoi një ekperiment në “Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetsit”, pasi donte të vëzhgonte efektet që këto makarona kishin në stomak dhe në sistemin e tretjes.

Ajo që zbuloi ishte shokuese.

Ky lloj macaroni mbetet i pashpërbërë edhe pas disa orësh, kjo ndikon në absorbimin e lëndëve ushqyese.

Sipas një studimi të kryer nga “Journal of Nutrition”, rezulton se gratë që konsumojnë këto makaronat noodles janë më të rrezikuara të preken nga sindroma metabolike.

Në rast se ky lloj ushqimi konsumohet dy herë në javë ka një rritje rreth 68% të rrezikut të këtij sindromi, që përfshin presionin e lartë të gjakut, nivele të ulëta të kolesterolit, rritjen e triglicerideve dhe shfaqjen e obezitetit.

Gjithashtu, konsumimi i tyre në mënyrë të vazhdueshme shkakton sëmundje kronike, shtim në peshë, inflamacion kronik dhe sëmundje të tjera të rënda si ajo e Alzheimer -it dhe Parkisnon –it, pasi përmbajnë shumë përbërës artificialë, karbohidrate, fibra dhe vlera të ulëta ushqyese.

Do ishte më mirë që ky lloj ushqimi të zëvendësohej me ushqime të shëndetshme në mënyrë që të parandalohen këto shqetësime shëndetësore.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm