Kuriozitete

Kush është koha më e mirë e ditës për t’i ngrënë frutat

Sipas studimeve të kryera frutat janë baza për një ushqyerje të shëndetshme dhe nuk mund të mos i konsumojmë nëse duam të kemi të gjithë ushqyesit e nevojshëm.

Gjithmonë keshillohet të perdoren tre racione në ditë me frutat e stinës, të pjekura dhe të lara mirë, janë një burim kripërash minerale dhe fibrash.

Dilema është se kur është më mirë ti konsmuojmë gjatë ditës, në fund të një vakti, apo në vend të një ëmbëlsire apo në mes të vaktit.

Të gjithë bien dakord për vlerat që kanë frutat, jo vetëm në fibra, por dhe ujë, antioksidantë etj. ndajnë mendime të ndryshme se kur duhen konsumuar.

Momenti ideal për të ngrënë fruta është mëngjesi, apo dhe mesvakti.

Megjithatë duhen dëgjuar kërkesat e trupit. Por momenti më pak i rekomanduar është në fakt darka. Zgjatja në kohë e tretjes mund ta bëjë më të rëndë vaktin pikërisht kur trupi përgatitet të pushojë gjatë natës.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: