Kuriozitete

Kush është populli më dembel në botë? Ja ku renditet Shqipëria

A jemi ne një popull dembel?

Kush është populli më dembel në botë?

Sipas një studimi të kryer nga kompania “Ladbrokes”, rezulton se 78 për qind e bullgarëve nuk punojnë asnjëherë.

“Pasi bullgarët janë njëri nga popujt më të trashë dhe më përtacë në Evropë, ndoshta nuk çudit fakti se ata janë pak të turpshëm sa i përket aktiviteteve fizike”, – kështu është shprehur Jessica Bridge, nga “Ladbrokes”.

Më aktivët rezultojnë të jenë suedezët, në mesin e të cilëve ushtrimeve “i ikin” vetëm 9 për qind e tyre.

Ja renditja e popujve sipas përqindjes më të lartë të dembelizmit:

Bullgaria 78%,

Malta me 75%,

Portugalia 64%,

Rumania 60%,

Italia 60%,

Greqia 59%,

Qipro 54%,

Polonia 52%,

Lituania 46%,

Spanja 44%,

Hungaria 44%,

Franca 42%,

Sllovakia 41%,

Letonia 39%,

Estonia 36%,

Britania e Madhe 35%,

Çekia 35%,

Shqipëria 34%,

Irlanda 34%,

Belgjika 31%,

Kroacia 29%,

Holanda 29%,

Gjermania 29%,

Luksemburgu 29%,

Austria 27%,

Sllovenia 22%,

Finlanda 15%,

Danimarka 14%,

Suedia 9%.

Siç duket edhe nga rezultatet e këtij studimi, populli shqiptar nuk është edhe aq dembel.

Lajm i mirë ky!!!

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

Lexoni edhe...

Close