Kuriozitete

Kush janë më inteligjentët, meshkujt apo femrat

Studimi u drejtua nga Daniel Amen, themelues i ‘Amen Clinics’, ku u përfshinë 19 vullnetarë dhe 26 mijë pacientë, me gjendje të ndryshme psikiatrike, si traumë, çrregullim bipolar, luhatje humori, skizofreni, hiperaktivitet dhe vështirësi në përqendrim.

Studiuesit analizuan 128 zonat neutrale duke përdorur teknika imazherike, për të parë aktivitetin cerebral tek secili prej tyre.

Rezultoi se truri i femrave ishte shumë më aktiv se ai i meshkujve, bazuar në fluksin e gjakut në zona specifike të trurit, të lidhura me vetëkontrollin dhe sferën emocionale.

Ndërkohë, truri i meshkujve rezultoi më aktiv vetëm në zonën e të parit dhe koordinimit.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm