Kuriozitete

Laheni çdo ditë? Ky Pas lajm do ju habis

Shumë prej nesh e nisin një ditë të re si duke bërë një dush dhe duke u freskuar.

Por, sipas kërkimeve shkencore kjo nuk është një gjë e mirë për trupin tonë.

Qendra Gjenetike Shkencore në Universitetin e Utah në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, njofton se dushi shumë i shpeshtë mund t’i dëmtojë mikrobakteret e dobishme të cilat jetojnë në trupin tonë.

Këto mikroorganizma e ndihmojnë trupin tonë të shkatërrojë e viruset dhe bakteret e përditshme, të dëmshme.

Gjithashtu, në këtë studim thuhet se njerëzit të cilët jetojnë në fshatra apo zona të largëta dhe nuk bëjnë dushe të shpeshta janë më të mbrojtur kundër shumë virueseve të ndryshme.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm