Kuriozitete

Leximi në telefon para se të flini mund tju dëmtojë

Sipas hulumtimeve të fundit nga Boston dhe nga  Massachusetts, kanë zbuluar se të pirit barna për fjetje dhe të lexuarit në telefon para gjumit ndikon njëjtë në zgjimin tuaj për ditën e ardhshme. Konkretisht, ajo e vështirëson fjetjen.

Rezultatet e njëjta kanë dalë edhe për ata që kanë përdorur laptop dhe teknologji të ndryshme para gjumit.

Sipas mjekëve kjo gjë mund të ndikoj dukshëm në zhvillimin e qelizave kancerogjene, diabetit por edhe disa sëmundjeve kardiovaskulare.

Ata të cilët duan të t’i “lodhin” sytë para fjetjes, bëjnë më mirë të lexojnë libër të shtypur sesa teknologjinë para syve.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

Lexoni edhe...

Close