Opinion

Lubonja: Nuk më surprizoi qeveria “Rma 2”, më shqetëson shumë …

Analisti i njohur, Fatos Lubonja, ka komentuar kabinetin e ri qeveritar “Rama 2”.

Lubonja thekson se nuk ishte aspak i surprizuar nga përbërja e qeverisë së re, por është shumë i shqetësuar nga fakti se pse janë shkurtuar disa ministri duke mos u dhënë arsyeja.

Sipas Lubonjës, një tjetër problem është edhe mungesa e seriozitetit nga qeveria për çështje të rëndësishme siç janë droga dhe krimi.

Ja çfarë thotë Lubonja:

“Nuk ishte ndonjë çudi.

Mbas asaj qeverisjes me popullin nuk është ndonjë çudi që ministrat mos kenë rëndësi. Ndjehet kjo sikur nuk ka peshë duke nisur që tek zv. kryeministrja e panjohur. Duket sikur e merr pushtetin “Rama 1”.

Ajo që është më shqetësuese është se janë shkurtuar disa ministri dhe nuk është sqaruar arsyeja. Ndoshta është ngushtuar pak tepsia. Të gjitha këto janë bashkë, por shqetësimi kryesor është mungesa e seriozitetit, siç janë krimi, trafiqet dhe droga. Këto kërkojnë energji të madhe, kur sheh disa ministra që ikin si Tahiri dhe Beqja dhe disa të tjerë që vijnë.

Gjithçka sikur u përqendrua tek fakti sikur ne jemi më të mirët, dhe Rama tha ma jepni mua timonin se do ju çoj unë në drejtimin e duhur. Por cili është drejtimi i duhur nuk na e tha.

Pra a do transformohet.

Ajo që shoh unë me shqetësim është fakti se këtu po kërkohet të vihet në funksionim e njëjta makinë që punon për të mbajtur një regjim absurd në pushtet.

Kemi një zv. kryeministër që bëhet ministër. Pra këtu është një kauzë.

Unë po pres si do i vejë fundi aventurierit”.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

Lexoni edhe...

Close
%d bloggers like this: