Kulture

“Lungomare”, një model i ri për zhvillimin e turizmit në gjithë bregdetin shqiptar

Çdo ditë punohet për ndërtimin e Shëtitores së “Lungomare -s” në vijën bregdetare të qytetit të Vlorës.

Ridimensionimi vijës së bregdetit sipas koncepteve moderne dhe bashkëkohore, krijon një model të ri të zhvillimit të turizmit jo vetëm për Vlorën, por për gjithë bregdetin shqiptar.

Ky projekt ambicioz është kombinuar me një sërë ndërhyrjesh plotësuese si:

rikonstruksioni i rrugës,

ndërtimi i shëtitores,

sheshet publike,

ndërtimi i plazhit të ri,

mbrojtja detare,

gjelbërimi dhe elementë të tjerë të arredimit urban.

Gjithashtu, projekti është duke u alternuar edhe me investime të tjera të rëndësishme të Qeverisë Shqiptare, të zbatuara nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit të cilat me përfundimin e tyre që do t’i japin Vlorës një dimension të ri europian.

Show More

Related Articles