Kuriozitete

NASA: Një lajmin i mrekullueshëm! Ja çfarë pritet të ndodhë sonte në qiell

NASA ka bërë të ditur se mbrëmjen e sotme do të ndodhë shiu më i madh i meteorëve që mbahet mend ndonjëherë, ku meteorët do të ndriçojnë qiellin natën e disa madje mund të duken edhe ditën.

Këtë fundjavë qielli i natës do të mbushet me vija me ngjyra të ndezura, ndërsa dushi i Perseidit meteor vjetor arrin kulmin, me pamje më të mirë në hemisferën veriore, raportojnë astronautët.

Grupi i meteorëve, i njohur ndryshe si “Shiu i Perseidëve” që shkëputet nga bishti i kometës Sëift – Tuttle, ndodh çdo vit në periudhën midis 17 korrikut e 24 gushtit, me kulmin midis 9 e 13 gushtit.

Por intensiteti i shiut këtë vit, me 150 – 200 meteorë në orë është një rast i rrallë që nuk duhet humbur.

Sipas NASA –s, Perseidet mund të shihen në hemisferën veriore si dhe në pjesën verilindore të qiellit.

150 meteorë në orë do të thotë 2 – 3 për minutë, përfshirë këtu edhe shigjetat e zbehta përkrah topave të shndritshëm.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm