Kuriozitete

Nëna e re vdes papritur, nuk kishte zbuluar këto simptoma që mund t’i ketë kushdo

Kush nuk e ka dëgjuar mamanë, motrën ose të dashurën të ankohet për dhimbjet e shpeshta të kokës e njohur si migrena?

Kjo është një sëmundje që prek kokën dhe më së shumti gjininë femërore.

Megjithatë vjen një pikë kritike që migrena shfaq dhimbje të tmerrshme dhe jep aneurizëm në tru dhe papritur mund t’iu ikë jeta nga duart.

Ky është rasti i Lee Broadway, një nënë 41-vjeçare që kishte katër fëmijë. Teksa Lee endej nëpër shtëpi dhe ankohej për dhimbje koke ra papritur e vdekur në dysheme.

Arsyeja është që një goditje e fortë e migrenës i kishte shkatërruar trurin e saj.

Sipas mjekëve të cilët e kanë trajtuar 41-vjeçaren thanë se vdekja e saj mund të ishte kursyer nëse gruar do i shfaqeshin këto simptoma në kohë:

-Ndjeshmëri të tepruar ndaj dritës.

-Të përziera dhe të vjella.

-Shikim i turbullt.

-Marramendje.

-Dhimbje në njërin ose në të dy sytë.

Nëse ju njihni dikë që i ka këto simptoma dhe e shoqërojnë thujajse gjatë gjithë kohës, mos hezitoni t’iu thoni se duhet të shkojnë tejk mjeku menjëherë.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: