Kuriozitete

Nëse partneri ju ka tradhtuar një herë…

Revista shkencore ‘Arkivat e Sjelljes Seksuale’ ka publikuar një studim të ri në të cilin morën pjesë 484 pjesëmarrës të përfshirë në marrëdhënie romantike.

Hulumtuesit iu kërkuan pjesëmarrësve që të raportonin për ndonjë marrëdhënie seksuale jashtë marrëdhënies së tyre dhe nëse dyshojnë se partneri e ka bërë të njëjtën.

Rezultatet treguan qartë se njerëzit të cilët kishin ‘luajtur’ në të kaluarën, kishin tre herë më shumë gjasa që të tradhtojnë përsëri kur u krahasuan me ata që kishin qenë besnik.

Studimi gjithashtu nxori në pah se përderisa i harrojmë gjërat e këqija që ne i kemi bërë, ne jemi në gjendje që lehtë t’i kujtojmë të këqijat e të tjerëve.

Show More

Related Articles