Lifestyle

Vetitë shëruese të fikut

Fiku është pemë, që pos se është e shijshme dhe ushqyese, posedon veti shëruese.

Përmban burime të vërteta të përdorshme, që aktivizohen varësisht nga dhimbjet.

Nëse ju mundon kapsllëku, bluani 500 gr fik dhe përzieni me 5 gr miell nga gjethet e bimës shtrapër.

Nga kjo përzierje formoni kubëza sipas dëshirës, i ruani në frigorifer të mbështjella në folie, e për çdo mëngjes në lukth të thatë hani nga një sasi, sa madhësia e një lajthie.

Për shërimin e lëkurës së vrazhdë në shputa apo edhe lythave në lëkurë, përdorni lëngun e freskët të fikut.

Së pari e hapni fikun dhe pjesën e brendshme e vendosni në vendin kritik, e shtrëngoni me fashë dhe e lini të kalojë natën ashtu.

Në mëngjes hiqni fikun, e këmbët i futni në ujë të ngrohtë. Pas një ore qëndrimi në ujë, nga shputat do të hiqet lëkura e vrazhdë.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm