Lifestyle

Zbuloni sa vite do të jetoni përmes këmbëve tuaja

Shkencëtarët e gjashtë universiteteve të njohura amerikane kanë vërejtur disa rezultate të 3400 meshkujve dhe femrave të vdekur në spitale përgjatë studimeve të dy viteve të fundit.

Nga rezultatet e zbuluara ishin të habitshme ato midis moshës se pacientëve dhe madhësisë së këmbës. Sipas këtij studimi me 3400 njerëzve u zbulua një lidhje e drejtpërdrejtë midis moshës së pacientëve dhe madhësisë së këmbës.

Sipas Jim Hodge, profesor i Universitetit Cambridge, SHBA, madhësia e trupit të pacientit nuk është e lidhur drejtpërdrejt me jetëgjatësinë e tyre, por madhësia e këmbës po.

Edhe pse shkaku i këtij fenomeni është ende i panjohur, shkencëtarët kanë hartuar një tabelë që tregon madhësinë e këmbës dhe jetëgjatësinë e burrave dhe grave.

Femrat:

35 nga 64 deri 69 vjet

36 nga 70 deri 76 vjet

37 nga 77 deri 82 vjet

38 nga 78 deri 84 vjet

39 nga 73 deri 75 vjet

40 nga 70 në 72 vjet

41 nga 67 në 70 vjet

42 nga 66 deri 69 vjet

Meshkujt:

38 nga 66 deri 69 vjet

39 nga 67 në 72 vjet

40 nga 72 deri 75 vjet

41 nga 73 deri 77 vjet

42 nga 75 në 82 vjet

43 nga 74 deri 79 vjet

44 nga 67 në 72 vjet

45 nga 66 deri 69 vjet

Më shumë

Artikuj të ngjashëm