KultureTe gjitha

“Aksionistja”, nje nga mozaiket e pare shqiptar bashkekohor

Nga Ilia Rota

Ky mozaik ne dimension 3x2m i titulluar “Aksionistja” ndodhet ne Jonufer te Vlores..krijuar dhe realizuar ne vitin 1970..nga ne ish studentet e vitit te dyte figurativ…nen drejtimin e profesorit tone Sali Shijaku..ky mozaik i realizuar me guret natyrale te bregdetit jon..dallon per vletat artistike..perfaqeson nje nga mozaiket e pare shqiptar kontemporan./shiperia.com

Loading…

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: