LajmeTe gjitha

Arta Marku në Korçë

Arta Marku  ka folur sot në Korçë duke thëne se  duhet të arrestoni grosistët jo vetëm shitësit e drogës.

Prokurorja e Pergjithshme Arta Marku ne vijim të turit të saj për analizat e organve te akuzës kësaj here është në Korçë
Gjëtë takimit me punonjëst e akuzës ajo është shprehur se duhet të nxisim aplikimin e Marrëveshjes dhe Urdhërit Penal, me qëllim që prokurorët të jenë më të angazhuar dhe fokusuar tek hetimi i veprave penale me rrezikshmëri të theksuar dhe sensitive për rrethin Korçë.

Ne vijim të deklariumeve edhe në rrethe të tjera ai ka shprehur mbeshtetjen për prokurorët që hetojnë  korrupsionin duke kërkuar dhe mbështetur forma të reja bashkëpunimi me policinë gjyqësore, agjencitë e tjera në Korçë, si Shërbimi Informativ Shtetëror (SHISH), dhe tërheqja e qytetarëve në luftën kundër korrupsionit.
Në njoftimin e bere publik nga zyra e shtypit thuhet se Marku Ka deklaruar se përkrahim hetime më të thelluara në luftën kundër drogës, ku megjithë suksesin e arritur, e bën të domosdoshme që prokuroria të mos mbetet vetëm me goditjen e shpërndarësve të lëndëve narkotike, por të identifikojë dhe vendosë përpara përgjegjësisë penale grosistët, grupet që financojnë dhe organizojnë kultivimin e lëndëve narkotike dhe trafikimin.
Marku ka kërkuar nga prokuroia e Korçës nxitjen e  analizave të përbashkëta me organet tatimore dhe doganore për të identifikuar shkelje të ligjit në këto fusha nëse ka, pasi siç del nga raporti për vitin 2017 ka vetëm një kallëzim nga këto organe.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: