Policia e Barcelonës arrestoi një 30-vjeçar shqiptar me precedentë të mëparshëm penal, tashmë të prekur nga një urdhër arresti me burg i lëshuar nga Gjykata e Lodit në Itali, pasi pas një hetimi të detajuar të kryer nga ky ekipi i koordinuar nga Prokurori i Republika e Lodit, ai u mbajt së bashku me dy shtetas të tjerë shqiptarë dhe një shtetas rumun, pjesë e një shoqate kriminale përgjegjëse për vjedhje të shumta shtëpie të kryera në provincat Lodi, Milano dhe Monza, si dhe për marrjen e të ardhurave nga të njëjtat vepra.

Sipas mediave italiane, shqiptari i kishte shpëtuar kapjes gjatë ndjekjes nga policia i favorizuar nga mjegulla e fortë dhe errësira, duke i humbur gjurmët.

Ndaj shtetasit shqiptar është lëshuar më pas një urdhër-arresti evropian nga Gjykata e Lodit, i dërguar nga kjo Skuadër në Departamentin e Sigurisë Publike, Drejtoria Qendrore e Policisë Kriminale, Shërbimi për Bashkëpunimin Policor Ndërkombëtar, veprimtaria specifike e së cilës për lokalizimin e kërkimit, vendosur në bashkëpunim me organizata të huaja kolaterale, lejoi kapjen e tij në Spanjë. Siç është raportuar tashmë, shtetasi shqiptar ishte anëtari i fundit i një grupi të dedikuar për kryerjen e vjedhjeve të banesave që goditën vazhdimisht në provincat Lodi, Milano dhe Monza, të cilat krijuan alarm të konsiderueshëm në komunitetin publik.

Ndaj arrestimi i tij bëri të mundur vënien para përgjegjësisë të të gjithë anëtarëve të shoqatës kriminale në fjalë. Provat ndaj të arrestuarit, të cilëve iu nënshtrua masa e sigurimit, për aq sa janë cilësuar të përshtatshme për të konstatuar dhënien e masës shtrënguese, janë marrë në fazën e hetimeve paraprake dhe për rrjedhojë duhet të shqyrtohen më pas nga Autoriteti Gjyqësor për vlerësimin përfundimtar të përgjegjësisë.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *