Shqipëria është duke vuajtur një rënie të ndjeshme të numrit të popullsisë nga tremujori në tremujor, gjë që u përshpejtua edhe më shumë me numrin e lartë të vdekjeve prej koronavirusit.

Sipas të dhënave të publikuara sëfundmi nga INSTAT, popullsia e Shqipëria u rrit me vetëm 468 persona gjatë tremujorit të dytë të këtij viti, ndërkohë që gjatë tremujorit të mëparshëm u përballem me një tkurrje me rreth – 1 700 banorë.

Shifrat negative duket se ndihmon edhe niveli i lartë i emigracionit, teksa vendi braktiset nga pjesa më vitale i tij dhe që janë më predispozuar për të lindur fëmijë, siç janë çiftet e reja.

Numri i lindjeve për tremujorin e dytë 2022 është 5.384, duke shënuar një rënie me 14,8 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2021.

Numri i vdekjeve për tremujorin e dytë 2022 është 4.916, duke shënuar një rënie prej 19,4 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2021. Shtesa natyrore e popullsisë pasqyron trend pozitiv në tremujorin e dytë 2022 me 468 lindje më shumë se sa vdekje”, raporton INSTAT.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *