Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën euroja dhe paundi britanik forcuan pozitat në raport me lekun, krahasuar me të martën, ndërsa dollari amerikan humbi terren.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha e gjelbër amerikane zbriti me 0.39 lekë dhe këmbehet me 115.13 lekë, ndërsa euroja u forcua me 0.12 lekë dhe këmbehet me 117.18 lekë.
Paundi britanik krahasuar me një ditë më parë, u mbiçmua me 0.27 lekë duke u ngjitur në kuotën e 139.25 lekëve.

Ndërkohë, franga zvicerane këmbehet me 121.14 lekë, ose 0.46 lekë më pak se ditën e martë.

Monedha kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar amerikan USD 115.13 -0.39
Euro EUR 117.18 +0.12
Poundi Britanik GBP 139.25 +0.27
Franga Zvicerane CHF 121.14 -0.46
Jeni Japonez (100) JPY 85.47 -0.69
Dollari Australian AUD 80.22 -0.61
Dollari Kanadez CAD 89.44 -0.10
Korona Suedeze SEK 11.10 -0.02
Korona Norvegjeze NOK 11.89 +0.02
Korona Daneze DKK 15.75 +0.01
SDR SDR 151.49 -1.04
Ar (OZ 1) XAU 204155.72 -943.11
Argjend (OZ 1) XAG 2295.28 -25.52
Juani Kinez (onshore) CNY 16.98 -0.04
Juani Kinez (offshore) CNH 16.96 -0.02
Lira Turke TRY 6.41 -0.02

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *