Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku thotë se fasha prej 800 kw e hequr nga qeveria ka ardhur pas analizimit të situatës dhe uljes së konsumit, dhe jo nga presioni i opozitës.

Nga Kuvendi, Balluku tha se heqja e fashës erdhi pas normalizimit të situatës së motit, por edhe pas sensibilizimit të qytetarëve që kanë nisur të konsumojnë më pak energji.

Teksa i doli në mbrojtje Entit Rregullator të Energjisës, zv.kryeministjra tha se qeveria e aplikoi mburojën për qytetarët, pavarësisht kontestimeve nga krahu opozitar.

Edhe për muajin nëntor, Balluku tha se shpreson që të rritet niveli i kaskadës së Drinit dhe të kontrollohet konsumi i energjisë elektrike që të mos aplikohet fasha.

“Nuk kemi pasur presion, nuk vihemi në presion. Kemi vlerësuar situatën dhe konsumin. Moti është më i stabilizuar, por edhe për faktin se qytetarët kanë filluar të sensibilizohen. Konsumi është ulur. Përmirësimi i kushteve hidrike të kaskadës, ulja e konsumit na bëri që të rishikojmë aplikimin e fashës. Ju i hidheni ERE-s se s’keni ça ti bëni gomarit dhe i hidheni samarit. ERE keni një javë që i bëni copë pa asnjë të drejtë. Detyrimisht, ERE e ka bërë punën siç duhet. Nëse qeveria vendos ta aplikojë mburojën, do dali Ere të na thotë jo se do mërzitet opozita? Shpresojmë që gjatë nëntorit të rriten nivelit e kaskadën Drinit, konsum, të kontrollit, na vjen keq që ju prishëm planet”- tha Balluku.

Një ditë para se të niste aplikimi, qeveria mori vendimin që të mos aplikohej çmim i rritur prej 1 tetorit, për të gjitha familjet që do të harxhonin mbi 800 kë energji elektrike.

Propozimi për ndryshimin e çmimit të energjisë elektrike për ata që do të harxhojnë mbi 800 kw, paçka se qeveria thoshte se prekte mbi 70.000 familje, nisi të prodhonte shqetësim tek qytetarët.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *