LajmeTe gjitha

Ja cili shtet do ti shtohet 5 ekonomive më të fuqishme

Sipas një raporti, India është gati të arrijë Mbretërinë e Bashkuar dhe Francën për t’u bërë, nga viti 2018, fuqia e pestë më e madhe ekonomike në botë.
India është e vendosur të kapë Mbretërinë e Bashkuar dhe Francën për t’u bërë ekonomia e pestë më e madhe në botë vitin e ardhshëm, sipas një raporti të bere publik se fundmi.

Aktualisht në vendin e 7-të, India do të ngjitet në vendin e 5 në 2018 dhe në 3 në 2032, tha Qendra për Ekonominë dhe Kërkimin e Biznesit (CEBR) në Londër në renditjen e saj vjetore.
Ekonomia indiane me siguri ka ngadalësuar në tremujorin e parë, për shkak të tërheqjes së papritur të kartëmonedhave me vlerë të lartë në nëntor 2016 dhe fillimit të një reforme tatimore.
Rritja u ul në 5.7% në tremujorin e dytë, përpara se të rritet në 6.3% në tremujorin e tretë.
Në 2018, tre nga pesë ekonomitë më të mëdha në botë do të jenë aziatike

“Përkundër disa pengesave të përkohshme, ekonomia indiane është në një pozitë për të kapur Francën dhe Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2018. Kjo do t’i tejkalojë ato për t’u bërë ekonomia e pestë më e madhe në aspektin e dollarëve”, tha Douglas McËilliams. Nënkryetari i CEBR-it.
Energjia e lirë dhe revolucioni dixhital do të shoqërojnë rritjen ekonomike globale, shton raporti. CEBR vlerëson se në 2018, tre nga pesë ekonomitë më të mëdha në botë do të jenë aziatike: Kina, India dhe Japonia.
Shtetet e Bashkuara, ekonomia më e madhe në botë, do të kapërcehet nga Kina në vitin 2032, sipas parashikimeve të raportit, duke shtuar se India mund ta kapë këtë vend të parë “gjatë gjysmës së dytë të këtij shekulli”.

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: