Kuriozitete

Liqeni më i veçantë në botë, ngjyra e tij ndryshon krejt papritur

Në pjesën më veriore të Japonisë ekziston ishulli Hokkaido, një vend vërtetë i veçantë. Bëhet fjalë për Blue Pond, një liqen i madh, që prej disa vitesh është bërë një destinacion për turistët.

Pse? Ngjyra e jashtëzakonshme!

Origjina e ngjyrave ende nuk është e qartë, edhe pse nuk përjashtohet se mund të bëhet fjalë për substanca kimike, që kanë kontaminuar ujin.

Hidroksid i aluminit, në veçanti, do të krijonte reflektimin spektakolar të dritës , ndërkohë që squfuri, tipik i zonave termike dhe ngjyra e bardhë e shkëmbinjve, krijojnë një efekt magjik ngjyrë blu, sipas studiuesve.

Në disa imazhe, ujërat duket jeshile, në disa ngjyrë blu.


Loading…

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: