Në Itali, 26 kg kokainë e pastër u sekuestruan nga Policia financiare e Tenenza di Torre Fantine gjatë një operacioni antitrafik. Duke kontrolluar shumë automjete në tranzit, policët vunë re një makinë me targa suedeze që sapo ishte ndalur në një stacion shërbimi pranë San Severo.

Dy personat që udhëtonin në mjet, burrë e grua me origjinë shqiptare dhe me pasaportë suedeze, kanë vëzhguar fillimisht zonën me kujdes, më pas gruaja ka lënë makinën dhe është kthyer pas pak minutash, ndërsa burri ka qëndruar në makinën e tij.

Të dyshimtë për qëndrimin plot kujdes që ata treguan, policët italianë vendosën të vazhdojnë me kontrollin.

Në atë moment ata të dy filluan të shfaqnin shenja nervozizmi, duke iu referuar rrethanave që në një kontroll të parë nuk u duk se kishin probleme.

Për këtë arsye, me mbështetjen e njësisë së qenve, u krye një kontroll i plotë i makinës ku u zbuluan dy funde të dyfishta të kontrolluara nga një sistem hapjeje hidraulike, njëra nën sediljen e shoferit dhe tjetra nën sediljen e pasagjerit, me shufra kokaine. Droga pas prerjes do të sillte mbi 5 milionë euro fitim në tregun e shpërndarjes së drogës.

Dy korrierët e supozuar u arrestuan dhe u dërguan në burgun e Foggias, sepse u akuzuan si përgjegjës për trafikim dhe posedim të paligjshëm të drogës.

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *