Thatësira e vazhdueshme në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë po e vë nën presion prodhimin e energjisë elektrike, thonë ekspertët.

Energjia elektrike nga hidrocentralet, e cila përdor ujin për të prodhuar energji, ka rënë me 20% në përgjithësi.

Dhe objektet bërthamore, të cilat ftohen duke përdorur ujin e lumit, janë kufizuar. Ka frikë se mungesat janë një shije e asaj që do të ndodhë në dimrin e ardhshëm.

Në MB, temperaturat e larta po godasin prodhimin e energjisë nga burimet fosile, bërthamore dhe diellore.
Kjo për shkak se teknologjia në termocentrale dhe panele diellore funksionon shumë më pak mirë në temperatura të larta.

Periudha e zgjatur e thatësisë po ushtron presion të mëtejshëm mbi furnizimet me energji ndërsa Evropa po përpiqet për burime alternative pas pushtimit rus të Ukrainës.

Energjia hidrike është një burim i rëndësishëm energjie për Evropën, por mungesa e ujit në lumenj dhe rezervuarë tani po redukton ndjeshëm aftësinë e objekteve për të prodhuar energji elektrike.
Italia merr rreth 1/5 e energjisë së saj nga hidrocentralet, por kjo ka rënë me rreth 40% në 12 muajt e fundit.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *