Thethi dhe Valbona kanë mbetur në mendjen e blogerit britanik Tristan DeWet i cili udhëton nëpër botë me vlogun e tij.

Kryeministri Edi Rama publikoi në rrjetet sociale videon e blogerit britanik, i cili promovon bukuritë e Alpeve shqiptare.

“Duke udhëtuar mes shtigjeve malore, sipas tij, ecja në këmbë nuk ndihet fare pasi natyra të rrëmben me bukurinë e saj”, shkroi Rama.

Në këtë udhëtim të radhës, blogeri britanik ka zgjedhur të eksplorojë Alpet shqiptare në itinerarin Valbonë-Theth.

I mahnitur nga natyra piktoreske, DeWelt i krahason Alpet shqiptare me ato të Zvicrës, ndërsa veçon natyrën unike të Valbonës.

“Ju me të vërtetë mund ta shihni pse ky vend përmendet shpesh si Alpet shqiptare sepse janë vetëm këto male masive që qëndrojnë lart mbi luginën në të cilën ndodhemi tani dhe ato janë thjesht tepër piktoreske dhe sinqerisht ndjehet sikur jam në Zvicër tani. Megjithëse ngjashmëritë me alpet janë padyshim aty, ky vend thjesht kishte aq shumë hijeshinë e tij të ashpër saqë me të vërtetë ndihej ndryshe nga kudo që kisha qenë më parë”, u shpreh DeWelt.

“Male të egra masive dhe një luginë përmes tyre. Jam thjesht në parajsë tani, është mrekulli të jesh këtu. Është thjesht një ëndërr për mua”, u shpreh ai.

Ndërsa ecën përmes masiveve pyjore të Alpeve shqiptare, ai u shpreh se “janë shumë pak vende në këtë botë që janë vërtet të paprekura, ku koha duket sikur ka ndaluar dhe ky vend është njëri prej tyre”.

“… Ato pamje janë të pabesueshme, si diçka që del jashtë pikturës apo një film dhe ti mendon se janë të mira pamjet nga kalimi në pikën më të lartë që do të jemi sot, me sa duket janë të pabesueshme. Ngjyrat e shkëmbinjve këtu lart janë thjesht madhështore, ndjehet kaq e egër këtu lart. Sinqerisht ndihem sikur jam në Kolorado ose diçka e tillë me këtë lloj gurësh dhe pemësh të hapura, por jo Shqipëri, shumë bukur”, vijon ai udhëtimin e tij.

Pamjet e luginës së Thethit, për blogerin britanik, “ishin po aq të pabesueshme sa lugina e Valbonës”.

“Malet thjesht dukeshin të mëdha dhe unë vazhdoja të më bënte përshtypje përmasat e tyre. Pjesa tjetër e ecjes deri në Theth ishte përmes një pylli të dendur, kështu që ka vetëm një pjesë të vogël të pamjeve të mahnitshme të cilat mund t’i shihni tani. Kur mbërrita në Theth, kontrollova në banesën time dhe disa nga këto male të egra gjatë ditëve të ardhshme dhe isha thjesht i mahnitur se sa i pabesueshëm ishte ky vend”, shtoi ai.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *