Lajme

Vlorë takim për taksit pirate

Mungesa e vendparkimeve, mungesa e vijezeimeve, lejimi i ushrimit te aktivitetit nga taksite private jane nder problemet kryesore te parashtruara gjate nje takimi te realizuar sot, me perfaqesues edhe te “Leviz Albania”ne Vlore, problematika te parashtruara ne nje tryeze te perbashket me perfaqesues te institucioneve vendore ne qytetin e Vlores. Kane munguar perfaqesues nga bashkia e Vlores, apo edhe policia e qarkullimit, dy hallka shume te rendesishme ,ne zgjidhjen e problematikave te parsshtruara, problematika,te cilat vijojne dhe mbeten prezente ne qytetin e Vlores. Blerim Ribaj, perfaqesues i shoqates Vlora Taksi gjate takimit ka kerkuar vemendjen dhe nderhyrjen e te gjitha hallkave, apo dhe institucioneve vendore ne qytetin e Vlores, ne zgjidhjen e problemeve te hasuara, Vec tre problematikave te medha te parashtruara gjate tryezes se rrumballaket, shqetesime te ngritura kane qene dhe ato te mos pagimit te taksave apo detyrimeve te dhjetra taskive te tjera me targa te verdha duke lejuar funksionin e tyre, por edhe levizjen dhe parkimet pa kritere dhe te automjeteve furgone, taksive 8+1, apo dhe autobuiseve urbane, qe ne shume raste kryejen funksionin e taksive 4+1

Loading…

Ne bashkine e Vlores jane te licensuara vetem 7- taksi, qe ushtrojne aktivitetin sipas rregullave ,duke paguar taksat dhe detyrimet ligjore, ndersa jane ne baze te statiristika me shume se 250 mjete te tera qe ushtrojne aktivitetin e taksive pirate. Pak kohe me pare shoqata e taksive ne Vlore, organizoi nje proteste para bashkise se Vlores, ndersa edhe policia rrugorre ushtroi kontroll per ndeshkimin e tyre. Nderkohe tashme kerkohet zbatimi i ligjit dhe ndeshkimi i piraterise, duke kerkuare dhe bashkpunimin e te gjitha institucioneve,por njekpohesishte dhe nje takim me te zgjeruar ne institucionin e prefektit te Vlores,per zgjidhjen e kesaj problematike.


Loading…

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: