Politike

Vuçiç anulon vizitën, Thaçi-kosovarëve: Tregohuni më të kulturuar

Protesta e banorëve të Drenicës nuk është pritur mirë jo vetëm nga Aleksandër Vuçiç, por edhe nga Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.

Pasi presidenti serb anuloi vizitën e tij në Banjë të Drenicës, reagoi edhe Hashim Thaçi.

Me një shënim në faqen e tij në Facebook, Hashim Thaçi sulmon qytetarët që dolën në protestë duke bërë të pamundur vizitën e Vuçiçit, ndërsa thotë se ‘qytetarët duhet të tregohen më të kulturuar’. 

Thaçi: 

Qeveria e Republikës së Kosovës, ditë më parë kishte miratuar kërkesën për vizitën e Presidentit të Serbisë në Kosovë, duke përfshirë itinerarin e saktë.

Por, për shkak të rrethanave të reja të krijuara dhe ruajtjes së sigurisë së qytetarëve dhe të vetë delegacionit të presidentit serb, sot Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për anulimin e vizitës së tij në fshatin Banje.

Si President i Kosovës, e mirëkuptoj plotësisht reagimin e qytetarëve të Drenicës, të cilët kanë shprehur revolten e tyre të arsyeshme kundër një vizite të tillë. Kjo tregon se plagët e dhimbjes dhe luftës janë ende shumë të freskëta.

Megjithatë, në kohën kur jemi duke bërë përpjekje për paqe dhe pajtim, protestat dhe bllokimi i rrugëve, aspak nuk na ndihmojnë.

Prandaj, unë e kuptoj edhe zhgënjimin e banorëve të komunitetit serb në fshatin Banje, për pamundësinë e realizimit të kësaj vizite.

Të gjithë duhet të përmbahemi dhe të tregojmë kulturë minimale njerëzore të mirëkuptimit dhe komunikimit njerëzor.

Ne duhet të dimë të ngrihemi mbi vetveten, mbi plagët dhe dhimbjet e shumta. Duhet ta bëjmë këtë për hir të paqes dhe pajtimit. HTH

Loading…

Më shumë

Artikuj të ngjashëm

%d bloggers like this: